Urządzenia i Akcesoria
Cremiger Erdäpfelsalat mit Apfel und Stangensellerie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Erdäpfel, speckig800 g
-
Stangensellerie2 Stängel
-
Petersilie Blättchen abgezupft (siehe Tipp)½ Bund
-
Naturjoghurt100 g
-
Sauerrahm100 g
-
Mayonnaise (opcjonalnie)30 g
-
Salz1 ¼ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
Estragonsenf3 TL
-
Staubzucker1 Prise
-
rote Zwiebeln geviertelt50 g
-
Äpfel entkernt, geviertelt200 g
-
Zitronensaft20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
560 mg
Białko
4 g
Kalorie
727 kJ /
174 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Überbackene Käsesemmeln
25 min
Schnittlauchsauce
10 min
Radisalat
20 min
Kohlrabi Kartoffel Ragout mit RUPP Camembert
35 min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 min
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45 min
Karfiol-Ei-Salat mit Senfdressing
35 min
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Erdäpfelgratin
1 godz. 15 min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 min
Haferflockensuppe
20 min