Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g gekochte Erdäpfel, mehlig
- 100 g Semmelwürfel
- 100 g Milch
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Salz
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1465 kJ / 350 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Eiernockerl
30 Min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 Min
Fiakergulasch
2 godz. 15 min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 godz. 20 min
Semmelknödel
50 Min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 godz. 40 min
Waldviertler Knödel
1h
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Bröselknödel
40 Min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 godz.
Gefülltes Brathenderl
1h 45min