![Linzer Seidenknödel Linzer Seidenknödel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1675080e-bc67-40b6-8447-173671f2cc54/Derivates/5c3438ed-9ce7-4d63-93fa-0ead7b82c517.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g gekochte Erdäpfel, mehlig
- 100 g Semmelwürfel
- 100 g Milch
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Salz
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1465 kJ / 350 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Bröselknödel
40min
Fiakergulasch
2 Std. 15 Min
Semmelknödel
50min
Eiernockerl
30min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 godz. 45 min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20min
Sterzwurst (Polentarolle)
8h 45 min
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3 Std. 10 Min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Gefülltes Brathenderl
1 godz. 45 min