Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g Pecannüsse
lub 60 g Walnüsse - 250 g Magertopfen
- 250 g Naturjoghurt
- 4 TL Vanillezucker
- 1 Prise Tonkabohne, gerieben (opcjonalnie)
- 400 g Marillen, halbiert, entsteint
-
1
EL Ahornsirup, etwas mehr zum Beträufeln
lub 1 EL Honig, etwas mehr zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1105 kJ / 264 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 284 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mascarponecreme mit Amarettini und Erdbeersauce
15 min
Weißes Topfen-Mousse
1h 10 min.
Kohlsprossen-Salat mit Mandeln und Cranberrys
35min
Erdbeer-Tiramisu
3h
Marillenröster
30min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5 min.
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55 min.
Mandarinenmousse mit weißer Schokolade
2h 30min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 min.
Marilleneis
15 min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min