![Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52d53b04-879f-4549-beb3-ddb4bb90badf/Derivates/05cb3c84-4044-4f58-b43a-a7e839aadd47.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g Pecannüsse
lub 60 g Walnüsse - 250 g Magertopfen
- 250 g Naturjoghurt
- 4 TL Vanillezucker
- 1 Prise Tonkabohne, gerieben (opcjonalnie)
- 400 g Marillen, halbiert, entsteint
-
1
EL Ahornsirup, etwas mehr zum Beträufeln
lub 1 EL Honig, etwas mehr zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1105 kJ / 264 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 284 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marilleneis
15 min
Erdbeer-Tiramisu
3 godz.
Mandarinenmousse mit weißer Schokolade
2h 30min
Erdbeer-Rhabarber-Dessert im Glas
30min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Himbeerpudding
35 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Weißes Topfen-Mousse
1h 10min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4 Std. 45 Min
Mascarponecreme mit Amarettini und Erdbeersauce
15 min