Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
TM6 TM5

Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant

4.5 (39 ocen)

Składniki

  • 60 g Pecannüsse
    lub 60 g Walnüsse
  • 250 g Magertopfen
  • 250 g Naturjoghurt
  • 4 TL Vanillezucker
  • 1 Prise Tonkabohne, gerieben (opcjonalnie)
  • 400 g Marillen, halbiert, entsteint
  • 1 EL Ahornsirup, etwas mehr zum Beträufeln
    lub 1 EL Honig, etwas mehr zum Beträufeln

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1105 kJ / 264 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
4 g
Sód
284 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy