Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
TM6 TM5

Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant

4.6 ( 48 ocen )

Składniki

  • 60 g Pecannüsse
    lub 60 g Walnüsse
  • 250 g Magertopfen
  • 250 g Naturjoghurt
  • 4 TL Vanillezucker
  • 1 Prise Tonkabohne gerieben (opcjonalnie)
  • 400 g Marillen halbiert, entsteint
  • 1 EL Ahornsirup etwas mehr zum Beträufeln
    lub 1 EL Honig etwas mehr zum Beträufeln

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
264 kcal / 1105 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
284 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy