Fruchtige Caprese mit fermentierter Paradeisersauce

Fruchtige Caprese mit fermentierter Paradeisersauce

4.8 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 72 godz. 30 min
2 Portionen

Składniki

  • Cocktailparadeiser im Ganzen
    200 g
  • Salz und 2-3 Prisen zum Würzen
    5 g
  • Wasser
    200 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Tomatenmark
    15 g
  • Cayennepfeffer
    1 - 2 Msp.
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Mozzarella abgetropft, in Scheiben
    200 g
  • Ochsenherzparadeiser in Scheiben
    200 g
  • frische Pfirsiche in Spalten
    2
    300 g Pfirsiche, aus der Dose, abgetropft
  • Basilikumblätter, frisch abgezupft
    2 - 3 Zweiglein
  • Majoran, frisch abgezupft
    1 - 2 Zweiglein
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 - 3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 688 kcal / 2880 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 1813 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...