Wersje kompatybilne
Fruchtige Caprese mit fermentierter Paradeisersauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Cocktailparadeiser, im Ganzen
- 5 g Salz und 2-3 Prisen zum Würzen
- 200 g Wasser
- 20 g Olivenöl
- 15 g Tomatenmark
- 1 - 2 Msp. Cayennepfeffer
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Mozzarella, abgetropft, in Scheiben
- 200 g Ochsenherzparadeiser, in Scheiben
-
2
frische Pfirsiche, in Spalten
lub 300 g Pfirsiche, aus der Dose, abgetropft - 2 - 3 Zweiglein Basilikumblätter, frisch, abgezupft
- 1 - 2 Zweiglein Majoran, frisch, abgezupft
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2880 kJ / 688 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1813 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinatstrudel mit Schafskäse
1 Std. 50 Min
Chili-Limetten-Hendl mit Karfiolreis
1h 10min
Immunbooster aus Ingwer, Kurkuma, Honig und Zitrone
10min
Beerenshake
20 Min
Rotwein-Pilz-Risotto
35 Min
Chinesische Nudeln mit scharfem Faschierten
45 Min
Maroni Mousse au chocolat
15min
Skyr-Vanille-Himbeereis (low fat)
10h 45min
Einfache Cremeschnitte
3 Std. 45 Min
Luxemburger Erdäpfel-Rösti mit Apfelmus
40 Min
Vanillekipferl-Tiramisu im Glas
4 Std.
Avocadocreme, marinierte Paradeiser und Ei auf Toast
30 Min