
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z łososia
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 sztuk
Składniki
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g cebuli
-
200 g łososia, z puszki w sosie własnym, odsączonego zalewy, bez skóry i ości
-
130 - 150 g serka wiejskiego odsączonego
-
10 g skórki otartej z cytryny
-
1 jajko
-
40 - 45 g płatków owsianych
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g kiełków pszenicy, świeżych lub innych kiełków zbożowych
-
mąka pszenna do panierowania kotletów (opcjonalnie)
-
6 bułek do hamburgerów
-
6 liści sałaty masłowej
-
6 plastrów pomidora dużych
-
6 plastrów czerwonych buraków konserwowych, dużych
-
kiełki pszenicy, świeże lub inne kiełki zbożowe, do podania (ok. 50 g)
-
jogurt naturalny do podania (ok. 60 g)
-
3 liście mięty pieprzowej, świeże posiekane
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
265 kcal /
1110 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKIE GRILLOWANIE
10 Przepisów
Polska
Polska