Schottische Eier mit Sellerie-Karotten-Salat

Schottische Eier mit Sellerie-Karotten-Salat

4.2 10 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

Eier
  • Eier (Größe M) aus dem Kühlschrank
    6
  • Wasser zum Befüllen bis zur 1 l-Marke
Sellerie-Karotten-Salat
  • Knollensellerie geschält, in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Karotten in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Naturjoghurt (3,6% Fett)
    100 g
  • Mayonnaise
    20 g
  • Zitronensaft frisch gepresst
    10 g
  • Honig
    10 g
  • Salz
    1 TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
Schottische Eier
  • Schalotten halbiert
    50 g
  • Petersilie, frisch nur Blätter
    2 Zweiglein
  • Faschiertes (vom Rind) zerteilt
    600 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • Senf
    15 g
  • Semmelbrösel
    20 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Semmelbrösel (ca. 5 EL)
    50 g
  • Weizenmehl zum Bemehlen
    20 g
  • Frittieröl
    1000 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 742 mg
Białko 33 g
Kalorie 1933 kJ / 462 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...