Urządzenia i Akcesoria
Quarkstuten
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Scheiben
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten125 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen500 g
-
Mandeln100 g
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht40 g
-
Magerquark250 g
-
Eier2
-
Rum20 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Rosinen50 g
-
Butter30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
10 g
Kalorie
1729 kJ /
413 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
2 godz.
Butterstuten
3 godz.
Süße Brötchen
1 godz. 5 min
Honigbrot
1 godz. 15 min
Brioche
2 godz.
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Streuselstuten
2 godz. 25 min
Rosinenstuten
3 godz.
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min