Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Mandeln
- 150 g Zucker
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Magerquark
- 2 Eier
- 20 g Rum
- 1 Pck. Backpulver
- 50 g Rosinen
- 30 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1729 kJ / 413 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min
Quarkbrötchen
35 Min
Brötchen mit Zimt und Rosinen
1 Std. 20 Min
Joghurtbrot (schnell)
1h 15min
Honigbrot
1h 15min
Rosinenstuten
3 Std.
Westfälische Quarkspeise
1 godz. 25 min
Süße Brötchen
1h 5min
Rheinisches Schwarzbrot
3 Std. 15 Min
Müslibrot
1h 30min
Quarkstuten
1h 30min
Butterstuten
3 Std.