Urządzenia i Akcesoria
Rotweinstollen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 48 godz.
20 Scheiben
Składniki
-
Sultaninen250 g
-
Rotwein150 g
-
Zitronat70 g
-
Orangeat70 g
-
Mandeln200 g
-
Milch80 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker20 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
-
Butter in Stücken250 g
-
Zimt½ TL
-
Nelken, gemahlen1 Msp.
-
Kardamom, gemahlen1 Msp.
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
Wasser zum Bestreichen
-
Puderzucker4 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
1235 kJ /
295 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Stollen
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Dinkel-Walnuss-Stollen
27 godz.
Pflaumen-Quark-Stollen
12 godz.
Omas Teestollen
1 godz. 40 min
Quarkstollen
1 godz. 10 min
Cranberry-Orangen-Plätzchen
50 min
Mohnstollen
26 godz.
Christstollen, klassisch
4 godz.
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 godz. 15 min
Christstollen
12 godz.