Rotweinstollen

Rotweinstollen

4.1 16 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 48 godz.
20 Scheiben

Składniki

  • Sultaninen
    250 g
  • Rotwein
    150 g
  • Zitronat
    70 g
  • Orangeat
    70 g
  • Mandeln
    200 g
  • Milch
    80 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    20 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Butter in Stücken
    250 g
  • Zimt
    ½ TL
  • Nelken, gemahlen
    1 Msp.
  • Kardamom, gemahlen
    1 Msp.
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Wasser zum Bestreichen
  • Puderzucker
    4 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 5 g
Kalorie 1235 kJ / 295 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...