Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Sauerkirschen, entsteint
- 130 g Gelierzucker 3:1
- 40 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- 20 g Espresso, aufgebrüht
- 1 Msp. Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1926 kJ / 456 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 min
Rhabarber-Konfitüre
30 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Kirsch-Bananen-Konfitüre
30 min
Birnenkonfitüre
20min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35 min
Ananas-Bananen-Konfitüre
25 min
Mango-Möhren-Konfitüre
30 min
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30 min
Schokoladige Himbeerkonfitüre
40min
Orangen-Möhren-Marmelade
40min
Orangenkonfitüre
45min