Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Kartoffeln, gegart, z.B. vom Vortag, in Stücken
- 130 g Milch
- 120 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Mehl
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Belag
- 120 g Butter, sehr weich
- 80 g Zucker
- 1 EL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 966 kJ / 231 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 Std. 30 Min
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25min
Vanillenudeln mit marinierten Früchten
25 min
Eierschecke
6 Std. 30 Min
Ritter-Omelette
40min
Ananas-Upside-Down-Muffins
40min
Erdbeerpudding
2h 15min
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26h
Lila Kuhflecken-Kuchen
5u.
Pausenbrötchen
1 Std. 10 Min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3h
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20min