Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Kartoffeln, gegart, z.B. vom Vortag, in Stücken
- 130 g Milch
- 120 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Mehl
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Belag
- 120 g Butter, sehr weich
- 80 g Zucker
- 1 EL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 966 kJ / 231 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Böhmische Knödel
1h
Eierschecke
6h 30min
Eierschecke
7 Std.
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1h 30min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4h 30min
Lila Kuhflecken-Kuchen
5sa
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2h 10min
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25min
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20min
Quarkstollen
1h 10min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1h 30min