![Polewa czekoladowa Polewa czekoladowa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/260033.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 - 230 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 25 g masła, miękkiego
- 1 - 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 7996.8 kJ / 1910 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 124 g
- Tłuszcz
- 151 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Makowiec z białym makiem
2 godz. 20 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2h 10 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 Std. 5 Min
Makowiec z bezą
2h 40 min
Tort Marysieńka
9h 30min
Lukier
2 godz.
Sernik królewski
4h 35 min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 Std. 15 Min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 Std.
Sernik wiedeński
9h 45min