Urządzenia i Akcesoria
Mini pizze
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto
-
200 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka brązowego cukru
-
220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
80 g mąki orkiszowej
-
15 g oliwy z oliwek plus ilość do natłuszczenia miski
-
½ łyżeczki soli
Wierzch
-
150 g przecieru pomidorowego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
250 g sera żółtego pokrojonego na kawałki, np. Gouda, Ementaler
-
10 plastrów szynki
-
10 czarnych oliwek, bez pestek drylowanych, przekrojonych na pół
-
50 g czerwonej papryki pokrojonej w paski
-
50 g żółtej papryki pokrojonej w paski
-
30 - 40 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
50 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
13.2 g
Kalorie
1049 kJ /
250 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
25.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min
Pizza hawajska
30 min
Mini burgery
2 godz. 40 min
Naleśniki w paski
1 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45 min
Rybki w chlebowej panierce
40 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min
Odjazdowe pizzerki
1 godz. 40 min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50 min