Mini pizze

Mini pizze

4.8 649 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk

Składniki

Ciasto
  • 200 g wody
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 80 g mąki orkiszowej
  • 15 g oliwy z oliwek plus ilość do natłuszczenia miski
  • ½ łyżeczki soli
Wierzch
  • 150 g przecieru pomidorowego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 250 g sera żółtego pokrojonego na kawałki, np. Gouda, Ementaler
  • 10 plastrów szynki
  • 10 czarnych oliwek, bez pestek drylowanych, przekrojonych na pół
  • 50 g czerwonej papryki pokrojonej w paski
  • 50 g żółtej papryki pokrojonej w paski
  • 30 - 40 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
  • 50 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 250 kcal / 1049 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 25.4 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...