Urządzenia i Akcesoria
梅干五花
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 人份
Składniki
-
水1350 克
-
薑 切片25 克
-
紹興酒40 克
-
五花肉 切片(厚約1公分,寬約5公分)500 克
-
油15 克
-
新鮮紅辣椒 切段(約3公分)1 隻
-
蔥 切段(約3公分)15 克
-
梅干菜乾 (約1顆),洗淨後瀝乾,略微切碎80 - 100 克
-
醬油60 克
-
二砂糖½ 茶匙
-
白胡椒粉¼ 茶匙
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
3140.2 mg
Białko
20.9 g
Kalorie
2323.7 kJ /
555.9 kcal
Tłuszcz
46.5 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
82.1 g
Węglowodany
11.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
超市系列-豬肉
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan