Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 300 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 120 g di acqua
- 80 g di caffè americano appena fatto
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Frosting
- 200 g di zucchero
- 15 g di caffè solubile
- 15 g di cacao amaro in polvere
- 70 g di burro morbido a pezzi
- 220 g di formaggio fresco spalmabile cremoso
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1657 kJ / 396 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake alla vaniglia
1 Std. 30 Min
Chiffon cake alle fragole
1 Std. 30 Min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 Std.
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1 Std. 30 Min
Chiffon cake
4 Std.
Red velvet cake
1h 15min
Chiffon cake ai frutti di bosco
1 Std. 30 Min
Chiffon cake bicolore
1 Std. 30 Min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1 Std. 30 Min
Chiffon cake al limone
1 Std. 30 Min
Torta Red velvet
3 Std.
Chiffon cake al cioccolato
1h 10min