Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Spargel, weiß, geschält, in Stücken (3 cm), Schalen und Endstücke aufheben
- 300 g Wasser
- 10 g Butter
- 1 Prise Zucker
- 10 g Speisestärke
- 40 g Schmand
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Spritzer Zitronensaft
- 2 Stängel Kerbel, abgezupft, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1017 kJ / 243 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargelcremesuppe
40 Min
Champignoncremesuppe
15min
Spargelcremesuppe
45 Min
Kartoffelsuppe
50 Min
Blumenkohlcremesuppe mit Tomatenhäckerle
45 Min
Spargelsuppe aus Spargelschalen
40 Min
Blumenkohlsuppe
40 Min
Möhrensuppe mit Ingwer
50 Min
Kürbis-Curry-Suppe
45 Min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 Min
Tomatensuppe
45 Min
Kartoffelsuppe mit Croûtons
40 Min