Tomatensuppe

Tomatensuppe

4.1 788 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen nach Geschmack
    4 - 6
  • Olivenöl
    50 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Tomaten geviertelt
    1000 g
  • Bauernbrot in Scheiben, geröstet
    350 g
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Salz
    ½ TL
  • Basilikum ohne Stiele, in Streifen
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 226 kcal / 951 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...