Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
TM5 TM6

Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)

4.7 (545 ocen)

Składniki

  • 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 130 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 2 jajka
  • 100 g ksylitolu
    lub 100 g erytrytolu
  • 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
745.3 kJ / 178 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
28.3 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy