Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 130 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 2 jajka
-
100
g ksylitolu
lub 100 g erytrytolu - 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 745.3 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffinki owsiane z morelami
40 Min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1h 15min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2h 5min
Muffinki pomarańczowo-żurawinowe
40 Min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 Min
Muffinki z malinami i białą czekoladą
45 Min
Muffiny mocy
55min
Muffinki migdałowe
40 Min
Muffinki kokosowe (bez cukru)
40 Min
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 Min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 Min
Muffinki jogurtowo-cytrynowe
40 Min