Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)

Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)

4.7 641 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk

Składniki

  • 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 130 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 2 jajka
  • 100 g ksylitolu
    100 g erytrytolu
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 178 kcal / 745.3 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 28.3 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...