Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet azuki bean paste
- 150 g dried adzuki beans, soaked for 4-24 hours
- 850 g water
- 50 g brown sugar
Rice cake
- 100 g white rice flour (seeTips)
-
125
g glutinous rice flour
lub 125 g rice flour sweet (see Variations) - 60 g icing sugar (see Tips)
- 75 g full cream milk
- 15 g mixed dried fruit (e.g. raisins, apricots, peaches), cut into small pieces
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318 kJ / 314 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Hakka Yam Abacus
20 min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35min
Apple cake
1h
Lemon cake
2h
Moroccan bundt
1 Std. 20 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Radish cakes
1h 5min
Steamed sticky rice with pork (Rice tube puddings)
2h 30min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26h 50min
The Great Aussie "bite"
8 godz. 35 min
Master stock chicken
1h 30min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min