![Beef buns Beef buns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0EA436C6-8DC6-43C6-BADA-800D44EB140C/Derivates/985d99fb-05d3-41a1-a27b-1b972ef62068.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beef rump steak, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 120 g water
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tbsp sunflower oil, plus extra for frying
- ¾ tsp salt
- 10 g fresh ginger, peeled
- 120 g spring onions/shallots, trimmed and cut into long pieces (2-3 cm)
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp white sugar
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 1 tbsp sesame oil
- 1 ½ tbsp water
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 712.2 kJ / 169.6 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 331.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed pork buns (baozi)
2 Std. 30 Min
Wonton soup
1 Std.
BBQ chicken winglets
1 Std. 15 Min
Plaited pork pie
40 Min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 Min
Pizza log
1h 55 phút
Sweet and sour pork
40 Min
Family chicken galette
1h 55 phút
Pork belly with spring onions
1 godz. 10 min
Texas-style lovely legs
4h
Cha gio (spring rolls)
55 Min
Niu rou mian (beef noodles)
35 min