Beef buns

Beef buns

4.5 67 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
10 pieces

Składniki

  • beef rump steak cut into pieces (approx. 3 cm)
    300 g
  • water
    120 g
  • plain flour plus extra for dusting
    200 g
  • sunflower oil plus extra for frying
    1 tbsp
  • salt
    ¾ tsp
  • fresh ginger peeled
    10 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into long pieces (2-3 cm)
    120 g
  • ground white pepper
    ½ tsp
  • white sugar
    1 tsp
  • soy sauce
    1 tbsp
  • Chinese cooking wine
    1 tbsp
  • sesame oil
    1 tbsp
  • water
    1 ½ tbsp
  • egg lightly beaten
    1

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 169.6 kcal / 712.2 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 16.5 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 331.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...