Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beef rump steak, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 120 g water
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tbsp sunflower oil, plus extra for frying
- ¾ tsp salt
- 10 g fresh ginger, peeled
- 120 g spring onions/shallots, trimmed and cut into long pieces (2-3 cm)
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp white sugar
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 1 tbsp sesame oil
- 1 ½ tbsp water
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 712.2 kJ / 169.6 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 331.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Little lasagne cups
2 Std. 50 Min
Honey BBQ Chicken
1 Std.
Meatball subs
55 min
Niu rou mian (beef noodles)
35min
Pan-fried pork buns
2h
Soft cinnamon doughnuts
50min
Sticky meatball subs
1 Std.
Rustic beef tarts
1 Std.
Turmeric fried chicken
13h 10min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Steamed pork buns (baozi)
2 Std. 30 Min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min