Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Lammrückenfilets
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Salz
- 200 g Couscous
- 150 g Erbsen, TK
- 30 g Mandelstifte
- 50 g Rosinen
- 375 g Geflügelbrühe, flüssig
- 7 EL Olivenöl
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Peperoni, rot
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Paprika, fein gewürfelt
- 300 g Möhren, in dünnen Scheiben
- 4 Stängel Minze, Blätter abgezupft, in feine Streifen geschnitten
- 2 EL Butter
- 2 EL Ras el Hanout
- 2 - 3 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3467 kJ / 827 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotbarsch mit Roter Mojo
1 Std.
Tagliatelle aglio e olio mit Hackbällchen und Garnelen
1 Std.
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 Min
Zitronenhuhn mit Bulgur
1 Std.
Steinbutt-Curry-Schiffchen mit Basmatireis (Indien)
50 Min
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1 Std.
Lammköfte mit Couscous und Gurkensalat
45 Min
Saltimbocca vom Kabeljau mit Fenchel-Kartoffelpüree
50 Min
Kalbsmedaillons mit Sauce Béarnaise und Fingermöhren
1 Std.
Hähnchenkeulen mit Thai-Gemüse
1h 10min
Entenbrust mit Roter Bete und Kartoffelgratin
1小时 20 分钟
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1 Std.