Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem czekoladowo-orzechowy
- 200 g orzechów laskowych
- 60 g oleju kokosowego
- 30 - 35 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
100
g syropu z agawy
lub 100 g miodu - 150 - 160 g mleka
Gofry bananowe
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
-
30
g syropu z agawy
lub 30 g miodu - 340 g mleka
- 250 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 g bananów, bardzo dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- olej rzepakowy, do smażenia
- 70 - 80 g migdałów, w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2153 kJ / 514 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1 godz.
Gofry a'la frittata
1 godz. 20 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50min
Bananowe gofry lub placki
25min
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
55min
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1 godz.
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1h 10min
Gofry owsiane
45 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1h 5 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1h 25min