![Vegan butter Vegan butter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a1c29339-c0ef-4557-bc9b-5b65cafc1650/Derivates/8f970bac-93d7-4a99-b4f0-7cf08cae3b1f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 60 g raw cashews
- ¼ tsp sea salt
- filtered water, to soak
- 3 tsp lecithin granules (see Tips)
- 2 tbsp boiling water
Butter
- 100 g coconut oil (see Tips)
- ½ tsp apple cider vinegar
- ¼ tsp sea salt
- 140 g filtered water
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 pinch ground turmeric
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 7098 kJ / 1696.5 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 182.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 99.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 953.1 mg
Alternatywne przepisy
Vegan mayonnaise
15 Min
Vegan mozzarella
3h 40min
Vegan Christmas cake
27 Std. 10 Min
Hemp milk
5min
Stretchy melty cheese
20 Min
Plant-based parmesan
5min
Vegan tiramisu
3 Std. 20 Min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 godz. 5 min
Vegan macadamia cheese ball
56h 55min
Savoury cashew cream cheese
3h 10 min
Cashew cheddar cheese
3h 10 min
Cashew sour cream
10 min