Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 60 g raw cashews
- ¼ tsp sea salt
- filtered water, to soak
- 3 tsp lecithin granules (see Tips)
- 2 tbsp boiling water
Butter
- 100 g coconut oil (see Tips)
- ½ tsp apple cider vinegar
- ¼ tsp sea salt
- 140 g filtered water
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 pinch ground turmeric
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 7098 kJ / 1696.5 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 182.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 99.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 953.1 mg
Alternatywne przepisy
Plant-based béchamel sauce
10min
Vegan Turkish delight cheesecake
5h 30min
Tofu 'sour cream'
5min
Vegan macadamia cheese ball
56 Std. 55 Min
Cashew pouring cream
35 min
Vegan mayonnaise
15 Min
Savoury cashew cream cheese
3h 10min
Cashew cheddar cheese
3h 10min
Cashew sour cream
10min
Vegan custard
15 Min
Stretchy melty cheese
20 min
Plant-based parmesan
5min