Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Milch
- ½ TL Zimt
- 1 gestr. TL Zitronenschale, gerieben
- 25 g Speisestärke
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- 20 g Butter
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 25 g Wasser
- 20 g Rum, braun
- 8 Löffelbiskuits, in Stücken
- 8 TL brauner Zucker (ca. 40 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1168 kJ / 279 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
2h 30min
Kaffee-Sabayon
10 dk
Kokos-Cheesecakes mit Himbeeren
4h
Safranmousse
2 Std. 15 Min
Milchreiscreme mit Zabaione und Himbeerpüree
30 min
Cappuccino-Traum
3h 30min
Limoncello-Creme
5h
Limettencreme
45min
Zabaglione al Prosecco
15 min
Klassische Zabaglione
15 min
Gebrannte Eierlikörcreme
1 Std. 15 Min
Sardische Joghurtcreme
9h