Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 125 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 250 g Aprikosenmarmelade
-
2
EL Marillenschnaps
lub 2 EL Orangensaft - 1 Eigelb (Kl. M)
- 1 EL Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1132 kJ / 270 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Quitten-Tarte-Tatin
2h
Engadiner Walnusstörtchen
1h 45min
Pfirsich-Tarte
1 Std. 15 Min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 Std. 40 Min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1h
Aprikosen-Tarte
4h
Aprikosen-Schmand-Tarte
1h 10min
Crostata mit Vanillecreme
2h
Zitronen-Baiser-Tarte
2h 30min
Zitronentarte
4h