Urządzenia i Akcesoria
Lombardische Aprikosentarte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 Stücke
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten125 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Ei (Kl. M)1
-
Salz1 Prise
-
Aprikosenmarmelade250 g
-
2 EL OrangensaftMarillenschnaps2 EL
-
Eigelb (Kl. M)1
-
Milch1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
1132 kJ /
270 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 godz. 40 min
Torta della nonna
2 godz. 10 min
Aprikosen-Tarte
4 godz.
Crostata mit Vanillecreme
2 godz.
Mandelkuchen
1 godz. 30 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Kirsch-Clafoutis
1 godz. 10 min
Far Breton
9 godz. 20 min
Tarte provençale
1 godz. 40 min
Hefe-Gugelhupf
7 godz.
Zitronen-Baiser-Tarte
2 godz. 30 min
Käsekuchen mit Mohn
7 godz.