Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgenkuchen mit Feigen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Milch250 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker100 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Butter weich, in Stücken130 g
-
Salz½ TL
-
Ei1
Belag und Fertigstellung
-
Zwetschgen1750 g
-
Zucker50 g
-
Zimt½ TL
-
Pistazien, ungeschält, gesalzen geröstet25 g
-
Kirschnektar300 g
-
Tortenguss, weiß1 Pck.
-
Feigen reif (à 40 g), gesechstelt7
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1068 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 godz.
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Apfel-Wein-Tarte
3 godz.
Zitronen-Baiser-Kuchen
3 godz.
Gestürzter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Englische Früchtekuchen
3 godz. 30 min
Aprikosen-Bienenstich
5 godz.
Pflaumenstreifen mit Streuseln
2 godz. 10 min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 godz.
Rührkuchen mit Obst
1 godz.
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min