Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 100 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
- 1 Ei
Belag und Fertigstellung
- 1750 g Zwetschgen
- 50 g Zucker
- ½ TL Zimt
- 25 g Pistazien, gesalzen, geröstet
- 300 g Kirschnektar
- 1 Pck. Tortenguss, weiß
- 7 Feigen, reif (à 40 g), gesechstelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen
1h
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Zwetschgendatschi
1h 15min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 godz.
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 Std. 25 Min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Apfel-Walnuss-Kuchen
1h 30min