Engadiner Walnusstörtchen

Engadiner Walnusstörtchen

4.7 106 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Stück

Składniki

Mürbeteig
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Zucker
    100 g
  • Salz
    1 Prise
  • Butter kalt, in Stücken
    200 g
Walnussfüllung
  • Sahne
    200 g
  • Zucker
    150 g
  • Honig
    50 g
  • Walnüsse, ohne Schale
    300 g
  • Salz
    1 Prise
  • Butter
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 7 g
Kalorie 2358 kJ / 563 kcal
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...