Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Vanilleschote
- 40 g Zucker
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 TL Rosenwasser
- 1 Ei (Kl. M), getrennt
- 14 Aprikosen, halbiert, entsteint
- 20 g Mandeln, gehobelt
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2343 kJ / 559 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Frei geformte Aprikosen-Blaubeer-Tarte
3h
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Zitronen-Apfel-Tarte
1h 15min
Aprikosen-Tartelettes
3h
Erdbeer-Tarte
7 Std.
Gâteau au chocolat mit Apfelkompott
2h 30min
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Bakewell Tarte
2 Std.
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Engadiner Walnusstörtchen
1h 45min
Dänische Hefeknoten
1h 30min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min