Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 210 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 1 TL Zucker
- ½ TL Salz
- 120 g Butter, kalt, in kleinen Würfeln (1,5 cm)
- 50 g Butterschmalz, kalt, in kleinen Würfeln (1,5 cm)
- 70 g Wasser, eiskalt
Belag
- 3 Kardamomkapseln, Saat ausgelöst
- 50 g brauner Zucker
- 600 g Aprikosen, reif, davon 250 g geviertelt und 350 g in Spalten
- 2 TL Speisestärke (10 g)
- 2 - 3 TL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1358 kJ / 325 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 151 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35min
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Quitten-Tarte-Tatin
2 Std.
Frei geformte Aprikosen-Blaubeer-Tarte
3h
Kirsch-Clafoutis
30min
Pflaumen-Birnen-Tarte
1 godz.
Crostata mit Vanillecreme
2 Std.
Tabouleh mit Aprikosen
35min
Pflaumenstreifen mit Streuseln
2 godz. 10 min
Aprikosen-Tarte
4h
Nusstarte mit Aprikosen
1 godz.
Lemon-Curd-Tiramisu
4 Std. 30 Min