Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 210 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 1 TL Zucker
- ½ TL Salz
- 120 g Butter, kalt, in kleinen Würfeln (1,5 cm)
- 50 g Butterschmalz, kalt, in kleinen Würfeln (1,5 cm)
- 70 g Wasser, eiskalt
Belag
- 3 Kardamomkapseln, Saat ausgelöst
- 50 g brauner Zucker
- 600 g Aprikosen, reif, davon 250 g geviertelt und 350 g in Spalten
- 2 TL Speisestärke (10 g)
- 2 - 3 TL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1358 kJ / 325 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 151 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mürbeteig
5 min
Frei geformte Aprikosen-Blaubeer-Tarte
3 godz.
Lombardische Aprikosentarte
1 Std. 15 Min
Aprikosen-Tarte
4 Std.
Kirsch-Clafoutis
30 Min
Erdbeer-Pistazien-Tarte
4 Std.
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Oliven-Rosmarin-Fougasse
1sa 50 dk
Süße Tannenzapfen
6 godz.
Apfeltarte
1h
Quitten-Tarte-Tatin
2 godz.
Dänische Hefeknoten
1 Std. 30 Min