Urządzenia i Akcesoria
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
-
Blutorangen unbehandelt2
-
Wasser120 g
-
Zucker200 g
-
Rosmarin1 Zweig
-
Mandeln200 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
150 g brauner ZuckerMuscovado-Zucker150 g
-
Eier3
-
Mehl80 g
-
Backpulver2 TL
-
Vanillejoghurt130 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1685 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zitrus-früchte
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumen-Birnen-Tarte
1 godz.
Zwetschgen-Tartelettes
1 godz. 30 min
Carrot Cake Trifle
10 godz.
Basilikum-Apfel-Tarte
2 godz. 40 min
Limoncello-Tartelettes
3 godz. 15 min
Honigkuchen mit Blutorange
2 godz.
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1 godz. 5 min
Englische Früchtekuchen
3 godz. 30 min
Lombardische Aprikosentarte
1 godz. 15 min
Tarte Tatin
1 godz. 15 min
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Quitten-Tarte-Tatin
2 godz.