Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Blutorangen, unbehandelt
- 120 g Wasser
- 200 g Zucker
- 1 Zweig Rosmarin
- 200 g Mandeln
- 200 g Butter, weich, in Stücken
-
150
g Muscovado-Zucker
lub 150 g brauner Zucker - 3 Eier
- 80 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 130 g Vanillejoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1685 kJ / 402 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honigkuchen mit Blutorange
2h
Früchtekuchen-Torte
7h
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1h
Orangen-Granatapfel-Tarte
2h 20min
Englische Früchtekuchen
3h 30 min.
Quitten-Marzipan-Schnecken
2h 20min
Quitten-Tarte-Tatin
2h
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2h 20min
Lemon Curd-Tartelettes
2h
Panforte de Siena
2h
Panettone mit Schokostückchen
4 Std. 30 Min