Zitronen-Joghurt-Mousse mit Spekulatiushippen

Zitronen-Joghurt-Mousse mit Spekulatiushippen

4.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Mousse
  • weiße Gelatine
    3 Blätter
  • Wasser, kalt zum Einweichen
  • Zitrone Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • brauner Zucker
    40 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    190 g
  • weißes Mandelmus
    40 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    350 g
  • Vanillepaste
    1 TL
Spekulatiushippen und Fertigstellung
  • Puderzucker
    60 g
  • Mehl
    60 g
  • Spekulatiusgewürz
    1 ½ TL
  • Sahne
    60 g
  • gehobelte Mandeln
    2 EL
  • Orangen
    3
  • Speisestärke
    2 geh. TL
  • Mandellikör (z.B. Amaretto)
    30 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 2762 kJ / 659 kcal
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...