
Urządzenia i Akcesoria
Quitten-Tarte-Tatin
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Zucker75 g
-
Zitronenschale (à 1 x 4 cm)2 Stücke
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen300 g
-
Weinstein-Backpulver½ TL
-
Butter kalt, in Stücken120 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Quitten400 g
-
Zitronensaft3 EL
-
brauner Zucker125 g
-
Butter in Stücken60 g
-
Orangensaft30 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
292 kcal /
1224 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy