Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 75 g Zucker
- 2 Stücke Zitronenschale (à 1 x 4 cm)
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 400 g Quitten
- 3 EL Zitronensaft
- 125 g brauner Zucker
- 60 g Butter, in Stücken
- 30 g Orangensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombardische Aprikosentarte
1 Std. 15 Min
Basilikum-Apfel-Tarte
2 godz. 40 min
Aprikosen-Tartelettes
3u.
Quitten-Tarte
50 min
Nusstarte mit Aprikosen
1 Std.
Gedeckter Quittenkuchen
3 Std. 30 Min
Orangen-Granatapfel-Tarte
2h 20min
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2u. 10min
Quitten-Rotkohl
1h 20 min
Quittenkonfekt
1h 25 min
Ingwer-Quitten-Streusel
1h 5min
Zitronen-Baiser-Tarte
2 Std. 30 Min