Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 75 g Zucker
- 2 Stücke Zitronenschale (à 1 x 4 cm)
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 400 g Quitten
- 3 EL Zitronensaft
- 125 g brauner Zucker
- 60 g Butter, in Stücken
- 30 g Orangensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ingwer-Quitten-Streusel
1 Std. 5 Min
Pflaumen-Birnen-Tarte
1h
Quittenkonfekt
1 godz. 25 min
Apfel-Quitten-Blechkuchen
1sa 30 dk
Basilikum-Apfel-Tarte
2 Std. 40 Min
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15min
Mango-Kokos-Tarte
1 godz. 10 min
Blutorangenmarmelade mit Kardamom
1 godz. 45 min
Quitten-Orangen-Eis
8 Std. 40 Min
Stachelbeer-Tartelettes
1 godz. 45 min
Mandel-Quitten-Muffins
1sa 35 dk