Pfirsich-Tarte mit Schmand

Pfirsich-Tarte mit Schmand

4.7 80 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
10 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Butter weich, in Stücken
    200 g
  • Zucker
    75 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Salz
    1 Prise
  • Eigelb (Kl. M)
    2
  • Wasser eiskalt
    50 g
Belag
  • Pfirsiche halbiert, entsteint
    600 g
  • Zitrone Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Schmand
    200 g
  • Magerquark
    100 g
  • Eigelb (Kl. M)
    2
  • Vanillepuddingpulver
    15 g
  • Zucker
    40 g
  • Aprikosenkonfitüre
    80 g
  • Puderzucker
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1860 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...