
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Butter weich, in Stücken
- 75 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 2 Eigelb (Kl. M)
- 50 g Wasser eiskalt
Belag
- 600 g Pfirsiche halbiert, entsteint
- 1 Zitrone Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 200 g Schmand
- 100 g Magerquark
- 2 Eigelb (Kl. M)
- 15 g Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
- 80 g Aprikosenkonfitüre
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 444 kcal / 1860 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 godz.
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 godz.
Nusstarte mit Aprikosen
1 godz.
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 godz. 30 min
Aprikosen-Tarte
4 godz.
Rhabarber- Golatschen mit Ziegenkäse
2 godz.
Himbeertarte mit Mandeln
2 godz. 30 min
Kirsch-Clafoutis
30 min
Pflaumen-Birnen-Tarte
1 godz.
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 godz. 10 min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 godz.