Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 75 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 2 Eigelb (Kl. M)
- 50 g Wasser, eiskalt
Belag
- 600 g Pfirsiche, halbiert, entsteint
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 200 g Schmand
- 100 g Magerquark
- 2 Eigelb (Kl. M)
- 15 g Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
- 80 g Aprikosenkonfitüre
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1860 kJ / 444 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Aprikosen-Tarte
4 Std.
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Italienische Obsttorte
3 godz. 15 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Beeren-Ricotta-Käsekuchen
3h 25min
Pflaumen-Birnen-Tarte
1h
Kirsch-Clafoutis
1h 10min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1h 10min