Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de cebolla blanca, en cuartos
- 2 chiles jalapeños, sin rabo
- 2 dientes de ajo, pelados
- 15 g de aceite de oliva
- 1 cdita de concentrado de caldo de res, en polvo
- 800 g de jitomates en conserva, con su jugo
- 150 g de papas, peladas y cortadas en cubos de 1 cm
- 450 g de carne molida de res
- 110 g de mezcla de verduras, congeladas, o frescas (opcional)
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 880.7 kJ / 209.7 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Picadillo con rajas
25min
Arroz a la mexicana
50min
Bisteces a la mexicana
30 min
Caldo de pollo con arroz
35min
Sopa de verduras y albóndigas
40 min
Tinga de pollo TM6
30 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Arroz rojo
1h 25min
Salpicón de res
1h
Tostadas de picadillo
1h 10min
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Chilaquiles rojos
25min