Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso panela, en trozos
- 150 g de cebolla, en cuartos
- 250 g de jitomate, en trozos
- 15 g de aceite
- 1 cubo de caldo de pollo
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
- 15 g de chile chipotle adobado
- 1 hoja de laurel, seca
- 9 tostadas, para servir
- 125 g crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4844.1 kJ / 1157.8 kcal
- Białko
- 68.7 g
- Węglowodany
- 121.7 g
- Tłuszcz
- 47.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1809.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25 min
Sopa de tortilla
40 min
Tinga de pollo TM6
30 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Salpicón de res
1 Std.
Tostadas de picadillo
1h 10 min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Enchiladas suizas
1 Std.
Chilaquiles rojos
25 min
Rajas con queso
25 min
Chilaquiles divorciados
1 Std.