Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lechuga romana, en trozo
- 2300 g de agua
- 50 g de vinagre de vino blanco
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 500 g de falda de res, en trozos de 4 cm
- 60 g de cebolla blanca, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 2 jitomates saladet, sin semillas y cortados en tiras
- 40 g de cebolla morada, cortada en rebanadas finas
- de aguacate
- tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1370 kJ / 326 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Tostadas de rajas con pollo
40min
Carnitas de atún
40min
Enchiladas suizas
1u.
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Chilaquiles rojos
25min
Picadillo
25min
Tinga de pollo TM6
30min
Caldo tlalpeño
1u. 20min
Chilaquiles divorciados
1u.
Tostadas de picadillo
1h 10min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min