Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de arroz blanco de grano largo
- 155 g de cebolla blanca, cortada por la mitad
- 3 dientes de ajo
- 15 g aceite de oliva
- 1100 g de agua
- 1 cda de sazonador para fajitas
- 1 cda de concentrado de caldo de pollo
- 3 cdas de puré de jitomate
- ¼ cdita de sal fina, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 897 kJ / 214 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz Blanco
35 Min
Picadillo
25 Min
Sopa de fideo TM6
35 Min
Tradicional sopa de fideo
35 Min
Salpicón de res
1 Std.
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Salsa verde cocida
30 Min
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Agua de Horchata
10 Min
Chilaquiles rojos
25 Min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Chilaquiles divorciados
1 Std.