Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de aceite o el necesario
- 150 g de fideos secos
- 550 g de jitomate
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla
-
1000
g de caldo de res
lub 1000 g de caldo de pollo o verduras - 2 cucharaditas de sal
- 5 g de cilantro fresco (4 ramitas)
- 1 chile verde, fresco, partido por la mitad
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1834.6 kJ / 438.5 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1112.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de fideo TM6
35 dk
Arroz rojo
1h 25min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Enchiladas suizas
1sa
Chicharrón en salsa verde
35 dk
Chilaquiles rojos
25 min
Picadillo
25 min
Pasta al poblano
35 dk
Caldo tlalpeño
1h 20min
Chilaquiles divorciados
1sa
Tostadas de picadillo
1 Std. 10 Min
Salsa verde cocida
30 Min