Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de arroz
- 50 g de cebolla
- 180 g de jitomate, en trozos
- 1 diente de ajo
-
2
cubos de caldo de tomate
lub sal fina, al gusto - 20 g de aceite
- 1000 g de agua
- 50 g de mezcla de verduras, congeladas, (zanahoria y chícharo)
- 1 ramita de cilantro fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 825 kJ / 197 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 18 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25 Min
Bisteces a la mexicana
30 Min
Arroz blanco con verduras
40 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Caldo de res
1 Std. 15 Min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 Min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Tinga de pollo
30 Min
Tostadas de picadillo
1 Std. 10 Min
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Frijoles refritos
20 Min
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min