Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de tomate verde, en cuartos
- 60 g de chile cuaresmeño, en trozos
- 120 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 1 ½ cdita de sal fina
- 10 g de cilantro (3 ramitas)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 112.9 kJ / 27 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 350.7 mg
Alternatywne przepisy
Tradicional sopa de fideo
35min
Arroz rojo
1h 25min
Sopa de tortilla
40min
Salsa roja de molcajete
10min
Crema de chile poblano
25min
Enchiladas suizas
1h
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Salsa verde cruda
5 Min
Chilaquiles rojos
25min
Chilaquiles divorciados
1h
Salpicón de res
1h
Salsa martajada
50min