Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aderezo de limón y comino
- 140 g de aceite de oliva
- 60 g de queso parmesano
- 1 ¼ cdas de pimienta negra entera
- 1 cdita de albahaca seca
- 1 cdita de orégano seco
- 1 cdita de semillas de comino
- 1 cdita de azúcar
- ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de cebolla en polvo
- 70 g de vinagre de sidra
- 60 g de jugo de limón verde
- 15 g de pimiento rojo, sin rabo ni semillas
Caviar texano
- 450 g de alubias enlatadas, coladas
- 200 g de granos de elote amarillo, enlatados y colados
- 140 g de cebolla morada, en cuartos
- 140 g de pimiento rojo, sin rabo ni semillas, cortado en trozos
- 30 g de cilantro fresco, sólo las hojas
- 2 - 3 chiles jalapeños, sin rabo ni semillas, cortados en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 993.7 kJ / 236.6 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30 Min
Lentejas marinadas
35min
Boloñesa de lentejas
35min
Soya al pastor
40min
Hamburguesa veganas
45min
Espagueti con salsa de tomate y atún
45min
Sopa de fideos con coliflor
45min
Sopa de ajo
40min
Cassoulet vegetariano con legumbres
40min
Hamburguesas de portobello
40min
Pasta con verduras verdes
45min
Entomatadas de jamaica
50 Min