
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto gruszkowe z cantuccini
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 kawałków
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy300 g
-
cantuccini100 g
-
cukru100 g
-
żółtko1
-
jajko1
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 g
-
orzeszków piniowych50 g
-
gruszek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki1000 g
-
rodzynek100 g
-
słodkiego wina (np. Porto, Vin Santo)50 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
483 kcal /
2025 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JABŁKA I GRUSZKI
9 Przepisów
Polska
Polska