Ciasto gruszkowe z cantuccini

Ciasto gruszkowe z cantuccini

4.4 48 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 kawałków

Składniki

  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
    300 g
  • cantuccini
    100 g
  • cukru
    100 g
  • żółtko
    1
  • jajko
    1
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    400 g
  • orzeszków piniowych
    50 g
  • gruszek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    1000 g
  • rodzynek
    100 g
  • słodkiego wina (np. Porto, Vin Santo)
    50 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 483 kcal / 2025 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...