Ciasto gruszkowe z cantuccini

Ciasto gruszkowe z cantuccini

4.3 49 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 kawałków

Składniki

  • 300 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 100 g cantuccini
  • 100 g cukru
  • 1 żółtko
  • 1 jajko
  • 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 50 g orzeszków piniowych
  • 1000 g gruszek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g rodzynek
  • 50 g słodkiego wina (np. Porto, Vin Santo)
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 483 kcal / 2025 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...