Urządzenia i Akcesoria
Serniczki z wiśniami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia foremek
-
3 jajka
-
2 łyżki cukru pudru plus dodatkowa ilość do posypania
-
1 szczypta soli
-
1 łyżka wody gorącej
-
2 łyżki cukru wanilinowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
250 g serka kremowego śmietankowego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
-
150 - 200 g wiśni, mrożonych, bez pestek
-
1 łyżka wódki1 łyżka rumu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
207.4 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
903.1 kJ /
215.9 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Suflety z owocami leśnymi
50 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Deser kokosowo-ananasowy
4 godz. 25 min
Pudding migdałowy
30 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Szarlotka w kokilkach
1 godz.
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Ananasowe paczuszki
1 godz.