
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczane podpłomyki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
8 sztuk
Składniki
-
500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
500 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
155 kcal /
648 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Paszteciki piknikowe
50 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Knedle bawarskie
1 godz.
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min