Ziemniaczane podpłomyki

Ziemniaczane podpłomyki

4.6 54 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
8 sztuk

Składniki

  • 500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 500 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 155 kcal / 648 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...