Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczane podpłomyki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
8 sztuk
Składniki
-
500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
500 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
648 kJ /
155 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Gofry a'la frittata
1 godz. 20 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1 godz.
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Podhalańskie moskole
1 godz.