Urządzenia i Akcesoria
Mousse au chocolat mit Banane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Erdnüsse, geröstet, gesalzen50 g
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken250 g
-
Eier2
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt500 g
-
Karamell-Sauce150 g
-
Wasser, heiß4 EL
-
Bananen in Scheiben2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
2836 kJ /
676 kcal
Tłuszcz
47 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 6/2017
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Crème brûlée
2h 30min
Mousse au Chocolat
3h
Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern
40min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4h 40min
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40min
Warmes Schokoküchlein mit Ananas
50min
Mango-Sorbet
30min
Weiße Schokoladenmousse
5h 30min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8h 20min
Cheesecake-Eis
3h 20min
Schokoladenmousse marmoriert
8h 35min
Sauce Hollandaise mit Varianten
10min