Lasagne al forno

Lasagne al forno

4.1 113 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    200 g
Lasagneplatten
  • Basilikum ohne Stiele
    ½ Bund
  • Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
    200 g
  • Eier
    2
  • Öl
    1 - 2 TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Wasser zum Kochen der Nudeln
Bolognese-Sauce
  • Gemüse (z.B. Zwiebel, Sellerie, Möhre), in Stücken
    250 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Hackfleisch, gemischt grob zerzupft
    600 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Weißwein
    60 g
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer nach Geschmack
    ½ - 1 TL
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
Béchamelsauce und Fertigstellung
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Mehl
    40 g
  • Milch
    500 g
  • Salz
    ½ TL
  • Muskat
    2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 42 g
Kalorie 3494 kJ / 834 kcal
Tłuszcz 51 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...