Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser, heiß
- 40 g Pilze, getrocknet, gemischt
- 120 g Brötchen vom Vortag, in Stücken
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Zwiebeln (à 75 g), halbiert
- 3 EL Butter, weich
- 75 g Milch
- 1 Ei (Kl. M)
- 100 g Schinkenwürfel
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- Öl zum Einfetten
- 1 EL Mehl
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 250 g Sahne
- 100 g Champignons, in Scheiben (ca. 3 mm)
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 6 Stängel Kerbel, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 524 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rahmsuppe von Pfifferlingen mit gebratenem Porree
25 Min
Pilz-Wein-Cremesauce
30 min
Forelle Blau mit Ofenkartoffeln
1h 10min
Spargel-Kartoffelsüppchen mit Zitronengras
35 min
Champignoncremesuppe
15 min
Klare Steinpilzsuppe
30 min
Zwiebelsuppe
40min
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35 min
Champignon-Rahmsuppe
35 min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50 min
Pilz-Kartoffel-Eintopf
50 min
Gnocchi-Pilz-Rahmsuppe
30 min