
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Espresso, aufgebrüht
- 80 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 200 g Löffelbiskuits
- 90 g Zucker
- 20 g Zitronensaft (2 EL)
- 3 Blätter Gelatine
- Wasser kalt, zum Einweichen
- 4 Eigelb
- 400 g Mascarpone
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 500 g Erdbeeren in Scheiben (5 mm)
- ½ TL Kakao
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 551 kcal / 2307 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Węglowodany
- 39 g