Urządzenia i Akcesoria
Erdbeer-Tiramisu
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
-
Espresso, aufgebrüht200 g
-
Mandellikör (z.B. Amaretto)80 g
-
Löffelbiskuits200 g
-
Zucker90 g
-
Zitronensaft (2 EL)20 g
-
Gelatine3 Blätter
-
Wasser kalt, zum Einweichen
-
Eigelb4
-
Mascarpone400 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Erdbeeren in Scheiben (5 mm)500 g
-
Kakao½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
2307 kJ /
551 kcal
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 3/2017
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Tiramisu
3 godz.
Erdbeer-Limetten-Tarte
5 godz.
Kokos-Panna-Cotta auf Erdbeer-Carpaccio
3 godz. 45 min
Tiramisu
4 godz. 50 min
Erdbeertorte
4 godz.
Tiramisu mit Erdbeeren
2 godz.
Bananen-Schoko-Cheesecakes im Glas
3 godz. 30 min
Schokoladen-Himbeer-Torte
5 godz. 30 min
Schoko-Mokka-Cheesecake
14 godz.
Tiramisu mit Amarettini-Keksen
4 godz. 50 min
Mascarpone-Apfel-Torte
6 godz.
Tiramisù
3 godz. 20 min