Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Espresso, aufgebrüht
- 80 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 200 g Löffelbiskuits
- 90 g Zucker
- 20 g Zitronensaft (2 EL)
- 3 Blätter Gelatine
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 4 Eigelb
- 400 g Mascarpone
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 500 g Erdbeeren, in Scheiben (5 mm)
- ½ TL Kakao
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2307 kJ / 551 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeersahnetorte
6h 30min
Tiramisu
5h 20min
Erdbeer-Tiramisu
3h
Tiramisu
4h 50min
Tiramisu mit Amarettini-Keksen
4h 50min
Champagner-Trüffel-Torte
14h
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 godz.
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6h 30min
Mousse au chocolat mit Banane
3h 25min
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Tiramisù
3sa 20 dk
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45min