Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Roggenmehl Type 1150
- 70 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 60 g Wasser
Füllung
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 200 g Kartoffeln, in Würfeln (1 cm)
- 230 g Wasser
- 100 g rote Linsen
- 100 g rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 200 g Schmand
- 100 g Milch
- 3 Eier
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Curry, mild
- 20 g Paniermehl zum Bestreuen
- 30 g Butter, in Flöckchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1375 kJ / 329 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirsepuffer
1h 10 min.
Linsenschnitten
1h
Polenta mit Gemüse
1h 30 min.
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min
Kichererbsen-Nocken
50 min.
Erbsen-Zucchini-Küchlein
1h
Hirseauflauf
1h 10 min.
Herzhafter Blumenkohl-Kuchen
1h 15 min.
Sellerie-Möhren-Bratlinge
20 min.
Polenta mit Spinat und Käse
1h
Chinakohl-Pizza
1 Std. 40 Min
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h