
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Roggenmehl Type 1150
- 70 g Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 60 g Wasser
Füllung
- ½ Bund Petersilie ohne Stiele
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Porree in Ringen (5 mm)
- 200 g Kartoffeln in Würfeln (1 cm)
- 230 g Wasser
- 100 g rote Linsen
- 100 g rote Paprika in Würfeln (1 cm)
- 200 g Schmand
- 100 g Milch
- 3 Eier
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Curry mild
- 20 g Paniermehl zum Bestreuen
- 30 g Butter in Flöckchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 329 kcal / 1375 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 26 g
- Błonnik
- 4.9 g