Jabłka z cydrowym sosem zabajone
TM5 TM6

Jabłka z cydrowym sosem zabajone

4.3 (10 ocen)

Składniki

Jabłka na parze

  • 4 jabłka (ok. 150 g każde) (np. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), obrane lub nieobrane
  • 2 - 3 łyżki soku z cytryny (25 g)
  • 500 g wody

Cydrowy sos zabajone

  • 50 g cukru
  • 1 jajko
  • 3 żółtka
  • 160 g wytrawnego cydru
  • 2 łyżeczki cukru cynamonowego, do posypania jabłek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
969 kJ / 232 kcal / 969 kJ / 232 kcal
Białko
5 g / 5 g
Węglowodany
4 g / 4 g
Tłuszcz
6 g / 6 g
Błonnik
2.7 g / 2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy