
Urządzenia i Akcesoria
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Jabłka na parze
-
4 jabłka (ok. 150 g każde) (np. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), obrane lub nieobrane
-
2 - 3 łyżki soku z cytryny (25 g)
-
500 g wody
Cydrowy sos zabajone
-
50 g cukru
-
1 jajko
-
3 żółtka
-
160 g wytrawnego cydru
-
2 łyżeczki cukru cynamonowego do posypania jabłek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
232 kcal /
969 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pływające wyspy
45 min
Banany smażone w cieście
40 min
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Malinowy cobbler
1 godz. 15 min
Ryżowy pudding z herbatą
1 godz. 5 min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min
Mus rabarbarowy
55 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min